Tauro-Trade Kft

Magunkról

A Tauro-Trade Kft-t magánszemélyek alapították 1991-ben. Az alapítók zöme korábban élőállatok, szaporítóanyag és technológia exportjával foglalkozott, ezért a kezdeti időszakban is ezt a tevékenységet folytattuk. A 90-es években elsősorban, Görögországba szállítottunk hízó alapanyagot, húshasznosítású (Limousin és Blond d' Aquitane) tenyészállatokat, holstein-fríz vemhesüszőket és technológiát. A görög piac hanyatlásával Hollandia vált a fő partnerünké. Hollandiával két írányú kereskedést folytatunk holstein-fríz vemhesűszőket és technológiát importáltunk, limousin, blond d’ aquitane, magyartarka és charolais tenyészállatokat exportáltunk. Az elmúlt időszakban közel hatezer tenyészállatot hoztunk be és ennek 70% át Hollandiából és Németországból illetve Olaszországból, Ausztriából és Dániából.
A hollandiai válogatások során kerültünk kapcsolatba a Royal De Boer céggel, akik istállótechnológiában a világ élvonalához tartoznak és a Belebro céggel, akik lójártatók fejlesztése és forgalmazása alapján elsők között vannak és kaptunk tőlük lehetőséget termékeik forgalmazására.

A tenyészállat import, illetve az EU csatlakozás után a közösségen belüli és a hazai kereskedés mellett, mindig törekedtünk az export fenntartására is. A görögországi export csökkenése után szállítottunk Ukrajnába, Horvátországba és Szerb enklávéba, tenyész és hízó állatokat. 2005 év óta legfontosabb partnerünk Fehéroroszország. Ma exportunk 80 %-át feléjük bonyolítjuk. Kétezer feletti létszámban termelnek már a Minszk környéki gazdaságokban az általunk exportált, kiváló minőségű holstein-fríz állomány.

A tenyész állatok kereskedése mellett, kisebb tételben már korábban is forgalmaztunk szarvasmarha szaporítóanyagot és embriókat. 2007 évtől a szarvasmarha sperma forgalmunk dinamikusan növekszik, ma a limousin, blond d’ aquitane szaporító anyag forgalom döntő hányadát mi végezzük. Szarvasmarha embriók kereskedelmében fő partnerünk az Embrió Kft.

Cégünk tagja a Magyar Limousin Tenyésztők Egyesületének

A kezdeti időszak után a kft családi tulajdonba került és ebben a formában működik jelenleg is.