00 36 22 461 350 tauro-trade.kft@t-online.hu

Magunkról

A Tauro-Trade Kft-t magánszemélyek alapították 1991-ben. Az alapítók korábban 1991-ig élőállatok, szaporítóanyag és technológia kivitelével foglalkoztak, ezért a kezdeti időszakban a Tauro-Trade Kft. is ezt a tevékenységet folytatta. A 90-es években elsősorban, Görögországba szállítottunk hízó marha alapanyagot, hús hasznosítású (limousin és blond d’ aquitane) tenyészállatokat, holstein-fríz vemhesüszőket és technológiát. A görög piac hanyatlásával Hollandia vált a fő partnerünkké. Hollandiával két írányú kereskedést folytatunk holstein-fríz vemhes üszőket és technológiát hoztunk be, limousin, blond d’ aquitane, magyartarka és charolais tenyészállatokat szállítottunk ki. Ebben az időszakban közel hatezer tenyészállatot hoztunk be és ennek 70%-át Hollandiából és Németországból, illetve Olaszorszángból, Ausztriából és Dániából.

A hollandiai válogatások során kerültünk kapcsolatba a GEA (Royal De Boer) céggel, akik istállótechnológiában a világ élvonalához tartoznak, és a Molenkoning és EquiVorm cégekkel, akik lójártatók fejlesztése és forgalmazása terén elsők között vannak. Kaptunk tőlük lehetőséget termékeik forgalmazására.

2015 évtől a német PATURA céget is képviseljük, és állunk rendelkezésére partnereinknek a legkiválóbb minőségű német istállótechnológia szállítására. A PATURA termékek közül a legkeresettebbek a legelőn alkalmazott, húsmarhák részére kifejlesztett mobil karámok, mérő és kezelő állások.

A tenyészállat behozatal, illetve az EU csatlakozás után a közösségen belüli és a hazai kereskedés mellett mindig törekedtünk az kivitel fenntartására is. A görögországi kivitel csökkenése után szállítottunk Ukrajnába, Horvátországba, Szerbiába és a szerb enklávéba tenyész és hízó állatokat. 2005-2015 évek között legfontosabb partnerünk Fehéroroszország volt. Kivitelünk 80 %-át feléjük bonyolítottuk. 2500 feletti létszámban termelnek már a Minszk környéki gazdaságokban az általunk kiszállított kiváló minőségű holstein-fríz állományok. Limousin tenyészanyag vásárlóink között erdélyi és partiumi partnereink száma növekszik dinamikusan.

2015 óta folyamatosan vizsgáltatunk a limousin és blonde d’ aquitaine fajtákban genetikailag  szavatlanságra a németországi Gene Controll intézetben.

Közösségen belül limousin tenyészállatok vásárlásában 2017 évtől partnerünk a francia INTERLIM Genetic Service Lanaud.

A hazai limousin állományok genom vizsgálatában partnerünk az IngenomiX Lanaud és a hazai tenyésztő egyesület.

2018 évtől a szarvatlan limousin és a minőségi blonde d’ aquitaine sperma forgalmazásában együttműködünk Franciaország egyik legnagyobb tenyésztési vállalatával a GENES DIFFUSION-nal.

A tenyész állatok kereskedése mellett kisebb tételben már korábban is forgalmaztunk szarvasmarha szaporítóanyagot és embriókat. 2005 évtől a szarvasmarha sperma forgalmunk dinamikusan növekszik, ma a limousin, blond d’ aquitane szaporító anyag forgalom jelentős hányadát mi végezzük.

A szaporítóanyag forgalmazása mellett párosítási tervek elkészítésével segítjük partnereink tenyésztési munkáját. Szükség esetén szaporodás biológiai gondozást is vállalunk.

Cégünk alapítása óta tagja a Magyar Limousin és Blonde d’ Aquitaine Tenyésztők Egyesületének és szoros munkakapcsolatban áll az egyesület szakmai irányítóival és tagjaival.

A kezdeti időszak után a kft. családi tulajdonba került és ebben a formában működik jelenleg is.